Skip to main content
 

Noutăți

alt_news A fost publicat primul newsletter al proiectului PriMaaS

În acest newsletter, puteți găsi inițiative interesante, noutăți despre activitățile proiectului, precum și evenimente viitoare relevante.

Viziunea principală a proiectului PriMaaS este de a promova integrarea modurilor tradiționale de transport public cu cele personalizate și inovatoare, prin crearea unor servicii de mobilitate echitabile, cu adevărat concentrate pe nevoile cetățenilor. Instrumentele de politică regională și națională ar trebui adaptate pentru a promova o abordare multimodală complet integrată între toate serviciile de transport, și anume prin utilizarea datelor furnizate și culese în timp real atât despre planificarea voiajului, cât și pentru selectarea serviciului de transport. În același timp, instrumentele de politică pe mai multe niveluri ar trebui să asigure că opțiunile de călătorie mai confortabile și mai accesibile pentru orice persoană de a ajunge de la A la B generează, de asemenea, un nivel minim de emisii de carbon.

citește neswletter-ul

Dezbatere online implementare vehicule automate în România

 

Pe 14 iulie CNAIR și ITS Romania au organizat o dezbatere privind cerințele și acțiunile prioritare pentru implementarea vehiculelor automate în România. La această dezbatere am adus împreună reprezentanți ai celor mai importanți stakeholderi din domeniu: Ministerul Transporturilor, primării, societăți de transport public, furnizori de echipamente ITS, producători de hărți digitale și universități.
Evenimentul a fost organizat în contextul activităților din proiectul European ITS Platform în care CNAIR și ITS Romania participă ca parteneri.

alt_news5 orașe din România acceptate în programul european 100 Intelligent Cities Challenge

În perioada 27 februarie - 29 mai, Intelligent Cities Challenge (ICC) a primit 130 de expresii de interes din 192 de orașe din 20 de țări din Uniunea Europeană și Regatul Unit. Comisia Europeană și echipa ICC au fost foarte încântați să constate că atât de multe orașe sunt dornice să devină mai durabile, viabile și responsabile social prin utilizarea tehnologiilor avansate.

După o deliberare atentă, 88 de cereri au fost acum selectate pentru a participa la Challenge în următorii 2 ani. Printre aceste cereri au fost selectate și 5 orașe din România: Arad, Bistrița, Galați, Iași și Timișoara.

Acest grup selectat include 54 de noi aplicații ICC, 26 de orașe care au participat la inițiativa predecesorului Digital Cities Challenge și 8 orașe mentor ale UE. Încă se selectează 10 orașe internaționale pentru a completa lista celor 100 de orașe care vor participa la călătoria ICC. Întrucât 8 dintre solicitanți sunt consorții, inclusiv mai multe orașe partenere, grupul selectat de orașe implică un total de 124 de orașe.

100 Intelligent Cities Challenge (ICC) este o oportunitate unică pentru evoluția orașelor UE pentru a se alătura unei comunități care folosește tehnologii avansate, pentru a face față crizei pandemice și a reconstrui economiile acestora, în timp ce le conduce în direcția creșterii ecologice și durabile. Acest lucru va ajuta orașele să îmbunătățească calitatea vieții și să creeze noi oportunități pentru comunitățile lor de afaceri.

ICC se va baza pe succesul Challenge Digital Cities, care a ajutat 41 de orașe ale UE să dezvolte o viziune strategică și o foaie de parcurs pentru transformarea digitală. Orașele ICC vor primi îndrumări și asistență specializate și de înaltă calitate, acces la rețelele de consultanță și partenerii din orașe (europene și internaționale) și instrumente de consolidare a capacității, pentru a conduce obiectivele politice prioritare și adoptarea tehnologiilor avansate.

citește mai mult